Monssveen Gaard

Monssveen Gaard ligger 500 m.o.h i bygda Ring, nord i Ringsaker kommune. Garden er et tradisjonelt familiebruk med ca. 100 mål dyrket jord, bra med kulturbeite og 200 mål skog.Driftsbygningfra 1980 med båsfjøs til 17 mjølkekyr og fullt påsett, ca. 40 storfe i alt. Gardens historie kan følges tilbake til 1700-tallet, -husdyrhold og mjølkeproduksjon har vært næringa hele tida.
Garden har vært på kjøp og salg opp gjennom tidene.I dag drives garden av Karen og Halvor Monssveen- 2. genrasjon i hans familie. Begge er fullt beskjeftiget på gardenI 2005 startet vi med foredelig av egen mjølk. I 2006 ble det bygd nytt meieri der det i dag produseres pultost, rømme, kryddersmør og pottost. Det skal også etterhvert produseres brunost.


I sommerhalvåret kan vi ta imot små grupper på besøk. Det vi kan tilby, er omvisning i meieri og fjøs. Et stort hageanlegg som bugner av blomster,- mange forskjellige stauder og et vell av egenproduserte sommerblomster.


Det er også mulighet for å tilbringe dagen ved gardens damanlegg.
Her kan det fiskes og grilles, og du kan nyte naturen med dyra beitende rundt deg.
DSC00051.JPG

Fine turmuligheter er det også. Vi kan gå en tur i Vardeåsen, med kulturopplevelser av mange slag, og nyte den storslåtte usikten med Jotunheimen og Rondane i bakgrunnen. Kafferasten kan vi ta i Killingbua - ei jaktbu som bærer preg av Huldra i området. Eller i gapahuken ved Killingmyra. Dette er spennende opplevelser for gamle og unge.

 
 
 
 
 
PICT3766.JPG
PICT0963.JPG
DSC00051.JPG